[ngw] dbcopy not working

Matt Schlawin MSchlawin at FVLHS.ORG
Wed Jan 20 01:03:38 UTC 2016


Thanks for the help!  I'll give it a try tonight and let you know what happens.
 
THANKS again!
 
Matt
 
>>> "Gene Homan" <gene at genehoman.com> 1/19/2016 5:51 PM >>>
What does LD_ stand for? 
 
LoaD 
Linux Device  
Library Download 
 
 
 
 
Shouldn't it be called 
 
 
GW_LIBRARY_PATH ? 
 
 
 
 
 
>>> "Morris Blackham" <mblackham at microfocus.com> 01/19/16 5:05 PM >>> 
you could also add the following as first line in your script: 
 
LD_LIBRARY_PATH=/opt/novell/groupwise/agents/lib 
 
--Morris 
>>> Gene Homan <gene at genehoman.com> 1/19/2016 3:15 PM >>> 
TID 7017096 explains it all.  R2 changed things. 
 
 
 
 
 
>>> "Gene Homan" <gene at genehoman.com> 01/19/16 4:09 PM >>> 
I cd first into 
 
/opt/novell/groupwise/agents/bin/ 
 
then I 
 
./dbcopy -d /media/nss/GWVOL/fvlhs/ /media/nss/BACKUPVOL/gwbackup/fvlhs/  
 
since going to R2 
 
Its like the /bin directory is no longer in the Linux OS path. 
 
 
 
 
 
 
>>> "Matt Schlawin" <MSchlawin at FVLHS.ORG> 01/19/16 12:37 PM >>> 
Hello everyone, 
I just installed the GW 2104 R2 upgrade running on OES 11.1  I have been running dbcopy as a cron job for years to get a clean backup before I use BackupPC to get it to my backup server.  Something has happened and I cannot get dbcopy to run from cron.   I'm assuming it is related to the R2 upgrade. 
Here is a snip from my backup script: 
----------------------------------------------------- 
# Create timestamp for start of job 
rm /BACKUPVOL/gwbackup/gwbackupstart.txt 
touch /BACKUPVOL/gwbackup/gwbackupstart.txt 
# 
# Copy primary domain fvlhs 
/opt/novell/groupwise/agents/bin/dbcopy -d /media/nss/GWVOL/fvlhs/ /media/nss/BACKUPVOL/gwbackup/fvlhs/  
# 
# Copy teacher post office 
/opt/novell/groupwise/agents/bin/dbcopy -p /media/nss/GWVOL/teachpo/ /media/nss/BACKUPVOL/gwbackup/teachpo/  
# 
# Create timestamp for end of job 
rm /BACKUPVOL/gwbackup/gwbackupstop.txt 
touch /BACKUPVOL/gwbackup/gwbackupstop.txt 
------------------------------------------------------------- 
and here is the line from crontab 
# Backup GroupWise from GWVOL to BACKUPVOL every day at 12:30am 
30  0  *  *  *  root /opt/novell/groupwise/agents/bin/gwbackup.sh 
------------------------------------------------------------- 
If you run the script manually from the command line, it runs just fine, just like it always did. 
When cron runs the script at 12:30, a log entry is created in /var/log/messages saying the script started, so cron is working. 
When cron runs the script, the start time and end time are both 12:30, so the script is running, but just bypassing the dbcopy lines. 
I have tried directing the output of dbcopy to a log file.  ( using  >> ~/gwbackup.log   ) The gwbackup.log file is created, but it is empty. 
I have tried putting the two dbcopy lines from my script directly into crontab.  Same results.  /var/log/messages shows they are running, but dbcopy does nothing. 
Does anyone have an idea of how I can get cron to run dbcopy again? 
Thanks! 
Matt 
 
 
 
 
_______________________________________________ 
ngw mailing list 
ngw at ngwlist.com 
http://ngwlist.com/mailman/listinfo/ngw
 
 
 
 
 
_______________________________________________ 
ngw mailing list 
ngw at ngwlist.com 
http://ngwlist.com/mailman/listinfo/ngw
 
 
 
 
 
 
_______________________________________________ 
ngw mailing list 
ngw at ngwlist.com 
http://ngwlist.com/mailman/listinfo/ngw
 


More information about the ngw mailing list