[ngw] Antw: GroupWise Empties Trash after 7 days, regardless of settings

Craig Meads craigm at cwise.co.nz
Tue Jun 26 10:02:57 UTC 2018


Thanks Laura

It is a setting in IOS in the advanced iMap area.

Cheers

Craig

>>> Laura Buckley <Laura at laurabuckley.co.za> 06/25/18 11:00 PM >>>
Hi,

I can't see if this has already been suggested but check for any IMAP/POP3
activity on this account.

Cheers,

Laura

Lifelong Learner

www.laurabuckley.co.za



On Mon, Jun 25, 2018 at 12:26 PM Craig Meads <craigm at cwise.co.nz> wrote:

> Thanks Laura, but not running GMS at this site, yet
>
>
>
>
> >>> Laura Buckley <Laura at laurabuckley.co.za> 06/25/18 21:04 PM >>>Hi
> Craig,
>
> Remove the user from GMS --> obviously only if you are running GMS ;-)
>
> Cheers,
>
>
> Laura
>
> Lifelong Learner
>
> www.laurabuckley.co.za
>
>
>
> On Mon, Jun 25, 2018 at 6:30 AM Craig Meads <craigm at cwise.co.nz> wrote:
>
> > We have now tried everything with this issue, that we have on two sites.
> >
> > Removed client with removel tool and reinstalled. Structural Rebuild,
> > Resetting Client options, Locking down Client options to Manual Empty at
> > Domain and Post Office, then Client as well, and performing structural
> > rebuilds again.
> >
> > At one site the issue is resolved.
> >
> > At the other site it is on-going. We even setup a new user as Trashtest
> > and it all seemed to be good. We then Shared emails from Matt, the
> affected
> > user, and transferred ownership. Once re renamed Matt to Mattold and
> > Trashtest to Matt, the Trash began emptying after 7 days again. To me it
> > implies there is a registry setting tied to the username, not the 3 digit
> > code, somewhere.
> >
> > Novell support could only give me a few links to old TIDs' which were of
> > no help or use.
> >
> > So I'm putting this out there again.
> >
> > Cheers
> >
> > Craig
> > >>> "Joe Brugaletta" <JBrugaletta at braytonlaw.com> 23/03/2018 14:28 >>>
> > Gotcha. Technically there could be a gwcheck running against just the one
> > user though. Any phones involved? are we sure the user isnt doing it?
> Even
> > if they say they're not doing it lol =)
> >
> >
> >
> >
> > >>> "Craig Meads" <craigm at cwise.co.nz> 3/22/2018 6:05 PM >>>
> > Can't see anything that is a red flag. There is remove temporary/backup 7
> > days, but that would affect all users if it was related. It's only one
> > email box.
> > >>> "Joe Brugaletta" <JBrugaletta at braytonlaw.com> 23/03/2018 13:35 >>>
> > Hmm.. confusing one. I don't know if this has already been mentioned, too
> > many emails to go back through.. but if you load up the web interface for
> > the post office.. (port 7181).. under Configuration tab at the bottom,
> > anything interesting under Database Maintenance that might contain an
> > expire job?
> >
> >
> >
> >
> > >>> "Craig Meads" <craigm at cwise.co.nz> 3/22/2018 5:23 PM >>>
> > No we don't. It's a brand new system, and we migrated them over from
> > Outlook/Exchange.
> >
> > >>> "Joe Brugaletta" <JBrugaletta at braytonlaw.com> 23/03/2018 13:18 >>>
> > Do you have any kind of retention software? I vaguely remember there
> being
> > some options in those that can "delete mail from client after retained"
> > kinda thing..
> >
> >
> >
> >
> > >>> "Craig Meads" <craigm at cwise.co.nz> 3/22/2018 5:08 PM >>>
> > Thanks, but I didn't.....as an update, I have tried locking down the
> > option to Manual at the domain, and Post Office, and rebuilt the Post
> > Office. I  have GW-Checked the user, but nothing has worked.
> >
> > Yesterday, I set up a new user, and migrated everything from the old
> user,
> > and it still happens, even though the new user defaulted to Manual Empty
> on
> > creation. Other users on the same PO are fine.
> >
> > Novell haven't been of much help. I suspect there is a bit in a file
> > somewhere that is doing it. Any backend activities would be affecting
> other
> > users.
> >
> > I still have some things to try and will port an update next week.
> >
> > Cheers
> >
> > Craig
> > >>> "Mathias Faust" <Mathias.Faust at gruner.ch> 14/03/2018 01:21 >>>
> > Hi Craig,
> >
> > check if you have a maintenance job (POA -> Schedulded Events -> check
> > events -> "Expire/Reduce") that has "Trash older than x days" active.
> > That deletes mails from Trash regardless of the client settings.
> >
> > regards
> > Mathias
> >
> >
> > >>> "Craig Meads" <craigm at cwise.co.nz> 13.03.2018 04:07 >>>
> > Has anyone experienced this in GroupWise 14.2.2?
> >
> > Domain, PO, and User client options set to Manual empty, and Windows
> > Client also set to Manual empty, yet it continues to empty the Trash
> after
> > 7 days? GWCheck is fine, uninstalled the client, then run CleanIt,
> > reinstalled client, but still no change.
> >
> > Cheers
> >
> > Craig Meads
> >
> > 11 Gover St, PO Box 279
> > New Plymouth 4340, New Zealand
> > Ph 64 6 7575767, Fax 64 6 7575769 Mob 021420521
> >
> > craigm at cwise.co.nz, www.cwise.co.nz
> >
> >
> >
> > _______________________________________________
> > ngw mailing list
> > ngw at ngwlist.com
> > http://ngwlist.com/mailman/listinfo/ngw
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > _______________________________________________
> > ngw mailing list
> > ngw at ngwlist.com
> > http://ngwlist.com/mailman/listinfo/ngw
> >
> _______________________________________________
> ngw mailing list
> ngw at ngwlist.com
> http://ngwlist.com/mailman/listinfo/ngw
>
>
> _______________________________________________
> ngw mailing list
> ngw at ngwlist.com
> http://ngwlist.com/mailman/listinfo/ngw
>
_______________________________________________
ngw mailing list
ngw at ngwlist.com
http://ngwlist.com/mailman/listinfo/ngw





More information about the ngw mailing list